Kultur på vischan

- en folkfest 28 juli - 1 augusti 2015

KULTUR PÅ VISCHAN 2015 var första steget i vår satsning att få igång och bedriva en större och mer kontinuerlig kulturverksamhet för alla generationer på landsbygden. Det blev en succé. På grund av att vi i inte har någon lokal att bedriva vår verksamhet i så valde vi denna gång att hyra ett 314kvm stort cirkustält.

Cirkustältet stod på Romfartunaslätten invid skolan/kyrkan och var till bredden fyllt av olika kulturaktiviteter i dagarna fem. Det var konserter med Bröderna Lindgren, Rolf Lydahl och Torbjörn Grass, Bengt Berger, Roland Keijser, Reine Fiske, Tord Bengtsson, Sigge Krantz, Ulf B Fernqvist, filmvisning, föreläsning med Eva Azcárate om Glömda kvinnor i historien. Man kunde prova att göra sandanimering, delta i olika skapande workshops i tex, göra animerad film, luffarslöjd, dansa charleston, silversmide, järnsmide, sömnad med lappteknik, bygga takkronor, virkning, skapa instrument av skrot, målning, akvarell, nålbindning m.m, föreläsning och workshop med Catti Edfeldt och Lena Hanno Clyne om filmskapande och rollsättning till barnfilm. Det fanns en öppen skapande verkstad med färg och byggmaterial, drakbyggarverkstad och en station för stora såpbubblor, läshörna och spelhörna med schack och pussel och den som behövde vila en stund kunde lägga sig i myshörnan med en fallskärm som tak. Blev man hungrig fanns det gott hembakat fikabröd och våfflor och korv. Medvetet gjorde vi allt i vår makt att pressa ner priserna till minimum så att alla familjer skulle ha råd att delta i många aktiviteter, kunna återkomma nästa dag eller helt enkelt som vissa faktiskt gjorde lägga sin semestertid i cirkustältet. Det var cirka 700 personer som gästade “Kultur på Vischan”.

 

KULTUR PÅ VISCHAN 2015 arrangeras av KULTURBASEN ideell förening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. TUSEN TACK alla ni som har arbetat med evenemanget, både inför och under och efter!! 

 

 

Bilder från KULTUR PÅ VISCHAN:

 

PROGRAM 2015:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now