Konsert/show,  "ALLAN, en passionerad färdknäpp"

fredag 31 juli kl 19

 

Medverkande: Rolf Lydahl och Torbjörn Grass

"Allan -en Passionerad Färdknäpp" är en musikalisk hyllning till den enastående konstnären, skådespelaren, författaren, tonsättaren, vispoeten och människan Allan Edwall. Men också en hyllning till den enastående lilla människan som, trots livets alla vedermödor, varje dag kämpar för att behålla sin värdighet.

Skådespelaren och sångaren Rolf Lydahl och musikern kompositören Torbjörn Grass inledde i mitten av 90-talet ett samarbete med Allan Edwall, som efter dennes död-97 resulterade i föreställningen "Allan -En Passionerad Färdknäpp. Föreställningen har haft många olika skepnader och konstellationer. Nu, efter alla dessa år, kommer de med en föreställning som är helt avskalad, rakt upp och ner, med ett stort bultande hjärta.

 

Biljetter: Vuxna 100 kr Barn 50 kr Barn under 4 år går gratis.

 

Beställ din biljett genom att mejla KULTURBASEN här:

                                           

Du får ett bekräftelsemejl på din bokning samt betalningsanvisning. Biljetterna hämtar du i cirkustältet.

Överblivna biljetter säljs också i tältet fram till konserten.

Allan Edwall  var en svensk skådespelare, regissör, teaterdirektör, författare, musiker, visdiktare och barnboksuppläsare. 

Edwalls visor ofta blandningar av lyriska formuleringar och burleskt folkliga uttryck, ofta med dialektala inslag. Enstaka visor sjöng han även på sin hembygds jämtska. Jämte sympatier för samhällets svaga är miljöförstöring, kritik mot kapitalismen eller tillbakablickar på livet såsom det blev, vanliga teman i Edwalls visor..