KULTUR PÅ VISCHAN

KULTUR PÅ VISCHAN 2015

var första steget i vår satsning att få igång och bedriva en större och mer kontinuerlig kulturverksamhet för alla generationer på landsbygden. Det blev en succé.

På grund av att vi i inte har någon lokal att bedriva vår verksamhet i så valde vi denna gång att hyra ett 314kvm stort cirkustält.

Cirkustältet stod på Romfartunaslätten invid skolan/kyrkan och var till bredden fyllt av olika kulturaktiviteter i dagarna fem.

Det var konserter med Bröderna Lindgren, Rolf Lydahl och Torbjörn Grass, Bengt Berger, Roland Keijser, Reine Fiske, Tord Bengtsson, Sigge Krantz, Ulf B Fernqvist.

Vi hade smygpremiärfilmvisning av biofilmen "Siv sover vilse".

Vi gästades av en spännande föreläsning med Eva Azcárate om Glömda kvinnor i historien.

En kunde delta i olika skapande workshops i tex, göra animerad film, luffarslöjd, dansa charleston, silversmide, järnsmide, sömnad med lappteknik, bygga takkronor, virkning, skapa instrument av skrot, målning, akvarell, nålbindning m.m, + prova att göra sandanimering.

 

Vi hade föreläsning och workshop med Catti Edfeldt och Lena Hanno Clyne om filmskapande och rollsättning till barnfilm.

Det fanns en öppen skapande verkstad med färg och byggmaterial, drakbyggarverkstad och en station för stora såpbubblor, läshörna och spelhörna med schack och pussel och den som behövde vila en stund kunde lägga sig i myshörnan med en fallskärm som tak.

Blev en hungrig fanns det gott hembakat fikabröd och våfflor och korv.

Alla programpunkter kan du se här. 

Medvetet gjorde vi allt i vår makt att pressa ner priserna till minimum så att alla familjer skulle ha råd att delta i många aktiviteter, kunna återkomma nästa dag eller helt enkelt som vissa faktiskt gjorde lägga sin semestertid i cirkustältet.

 

Det var cirka 700 personer som gästade KULTUR PÅ VISCHAN 2015.

 

KULTUR PÅ VISCHAN 2015 arrangeras av KULTURBASEN ideell förening, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. 

Kultur på vischan 2015, Malena Engström, Karin Toll

TUSEN TACK alla ni som har arbetat med evenemanget, både inför och under och efter!! 

Kulturbasen, Kultur på vischan

In i det sista har vi kämpat för att få till ett KULTUR PÅ VISCHAN 2016, men nu måste vi bara acceptera faktum - det blir inte 2016. Bilden ovan talar mycket för sig själv. Den underbara plats som cirkustältet stod på förra året är i år en helt annan.

Det visade sig vara mycket svårt att hitta nytt alternativ - bärighet i marken, närhet till el och vatten, lättillgänglighet, vischanläge, parkeringsmöjligheter…

Vi är jätteglada att så väldigt många efterfrågar en fortsättning och vi kommer göra allt som står i vår makt att få till det nästa år!

Tills vi finner en ny plats för cirkustältet fortsätter KULTURBASEN att erbjuda kultur ute på vischan och lite var som helst, på andra sätt. Håll er uppdaterade genom att följa oss här på hemsidan eller på KULTURBASENs facebooksida.

Vi gjorde allt vi kunde för att försöka få till ett KULTUR PÅ VISCHAN 2019...

Det gick inte. Ingen ny tältplats i sikte.